Chorvátsko lastminute

Chorvátsko sa závratnou rýchlosťou stáva novým favoritom u popredných európskych touroperátorov na prímorské destinácie. Fascinujúca história, ohromujúce pobrežie, pulzujúce mestá, rôznorodosť a nekonečne zaujímavá krajina, ideálna na cestovanie. Nezáleží, či máte záujem o pešie túry cez skalnaté hory a lesy, opaľovanie na pláži a kúpanie v mori, objavovanie rímskej kultúry prostredníctvom zrúcanín, alebo jachting na elegantnom Stredomorí, dovolenka v Chorvátsku ponúka pre každého niečo zaujímavé.

lastminute Chorvátsko

Pestré pláže v Chorvátsku

Chorvátske pobrežie je idylické a často nedotknuté. Miestni vynakladajú enormné úsilie o zachovanie prírodných krás a miestnej identity prístavov a pláží. Pozdĺž pobrežia existujú stovky ostrovov, čo znamená veľa pláží. Je z čoho vyberať. Našťastie dostať sa na ktorýkoľvek ostrov je veľmi jednoduché a rýchle, vďaka početným lodiam a trajektom. Krk, známy ako zlatý ostrov, je najväčší a najpopulárnejší pre rodiny s deťmi a tých, ktorí hľadajú tradičný typ dovolenky na pláži. Rovnako ako pri odpočinku na mäkkom piesku, sú pláže na Krku obľúbeným miestom vyskúšať vodné lyžovanie a paragliding. Väčšina chorvátskeho pobrežia disponuje kamienkovými plážami, alebo je pobrežie tvorené útesmi. Tu nájdete romantické zákutia pre kľudné relaxovanie v tichu rušenom len šumením vĺn.

Kultúra a história Chorvátska

Chorvátsko je krajinou s bohatou históriou a záujmom oslavovať a udržiavať svoje bohaté tradície. Nebudete musieť cestovať ďalek,o na chorvátskej dovolenke narazíte takmer všade na fascinujúce ruiny, malebné staré dediny a pamiatky. Hlavné mesto Záhreb, mesto v regióne Stredné Chorvátsko je skvelou voľbou pre kultúrne cestovanie pre jeho ohromnú architektúru a pamiatky. Jeho stredoveké Staré Mesto s točenými uličkami, malebnými námestiami a kaviarňami, je skvelým miestom pre mestskú turistiku. Blúdiť po uliciach a nasať príjemnú atmosféru, navštíviť niektorú z početných múzeí alebo zastaviť v miestnej reštaurácii na centrálnom námestí kvôli chorvátskej pochúťke akou je štrukle - lahodný syrom plnený koláč.

Zaujímavosti prírody

Približne 150 km od Záhrebu je jedna z najúžasnejších prírodných pamiatok v celej Európe - národný park Plitvice. Jedná sa o prírodný komplex skladajúci sa z nádherných lesov, hôr a 16-ich vzájomne spojených jazier tyrkysovej farby. Oblasť bola vytvorená ako národný park v roku 1940, a neskôr sa dostala na zoznamy svetového dedičstva UNESCO. Jazerá boli osídlené po tisíce rokov a už od dávna boli domovom pre voľne žijúce živočíchy, rastliny. Udržiavané trasy vás prevedú okolo jazier. Pre pohodlnejších možno prehliadku absolvovať aj loďou.

Chorvátsko z paluby lode

Poznávanie Chorvátska z lode je nezabudnuteľným zážitkom dostupným nielen moreplavcom. Krajina s 1240 ostrovmi roztrúsenými po nádhernom Jadranskom mori ponúka jedinečné možnosti plavby. Na každom mieste pocítite srdečnosť a pohostinnosť domácich obyvateľov. Všetky chorvátske ostrovy sa tiahnú pozdĺž 5800 km dlhého pobrežia, spoznajte jeho nádherné zákutia. Chorvátsko má vyše 50 prístavov, v ktorých môžete zakotviť "svoju" loď a preskúmať prírodné rezervácie, mestá, dedinky, či ostrovné zátoky. Spoznajte najznámejšie chorvátske ostrovy Krk, Rab, Pag, Brač, Korčula, Hvar, alebo mestá Split, Zadar, Rijeka, Pula, ktoré Vám ponúkajú počas príjemnej plavby svoje pamiatky a miesta na odpočinok.

Rezervujte si dovolenku do Chorvátska

Či už budete chcieť dovolenku ešte v tomto roku v rámci akcie "lastminute", alebo si necháte návštevu Chorvátska na časy budúce, máte sa na čo tešiť. Destinácia je jednou z európskych staro-nových prekvapení, prekypujúcim neuveriteľným potenciálom pamiatok a nezabudnuteľných zážitkov. Obrovský výber veľkých pláží, farebné mestá a zvlnená prírodná krajina, more, ... je tu naozaj pre každého niečo. Rezervujete si dovolenku do Chorvátska ako lastminute a môžete si ju vychutnať za veľmi príjemné ceny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára